Ouderwerkgroep

Wie zijn wijTijdens weekends en vrije avonden zetten vele ouders van onze kinderen en kleuters zich in voor de school. We doen dat, omdat we geloven dat we samen met de leerkrachten en de kinderen van deze school een aangename plek maken waar kinderen graag leren, spelen en zijn. Samen vormen die ouders de ouderwerkgroep van de Vrije Basischool.


De ouderwerkgroep heeft samen een dagelijks bestuur gekozen met voorzitters, secretaris en penningmeester om één en ander in goede banen te leiden. Iedere zes weken komen we samen met enkele leerkrachten en de directeur. Tijdens die avonden werken we ideeën uit om de school te helpen, bespreken we bepaalde delen van het schoolproject of situaties waarin we als ouders betrokken zijn, en staan we de directeur en de leerkrachten bij met advies.


Wat doet een ouderwerkgoep

Onze school heeft vele uitdagingen. Geld bij elkaar zoeken voor grote investeringen in infrastructuur, spel- en lesmateriaal, en klasprojecten is waar we het meeste tijd in steken. Maar het is zeker niet het enige wat we doen. We helpen de school ook om een sterk sociaal netwerk uit te bouwen van ouders, vrienden, buren en mensen en verenigingen in deze wijk. We zorgen er voor dat problemen en vragen van de school besproken kunnen worden. En we zorgen er ook voor dat kinderen, leerkrachten en ouders zich samen kunnen ontspannen en plezier kunnen maken.


We doen dit door vele activiteiten te organiseren en door projecten uit te werken. Zo organiseeren we ieder jaar een barbecue, een familiequiz, een wijnverkoop met bijhorende wijnproeverij, een halloweenwandeling, een filmnamiddag, een brunch, en natuurlijk ons jaarlijkse Zonnefeest. Vorig jaar organiseerden we een stuk of vier klusdagen, namen we de speeltuin volledig onder handen en lieten we met wat hulp, een moestuin aanleggen.

Wie zoeken wij

Als je leest wat we allemaal doen, dan is het duidelijk dat onze werkgroep plaats heeft voor elk talent. Organiseer je graag, hou je van koken, ben je een handige klusser, wil je graag achter de bar staan, ben je handig met pc, wil je meehelpen een quiz te organiseren, … voor elk talent is er plek. 

Zelfs al wil je alleen maar eens komen luisteren, iedereen is welkom op ons overleg en onze activiteiten. Je kan alle leden van de ouderwerkgroep altijd aanspreken aan de schoolpoort of stuur ons een mailtje ([email protected]). 

Dit jaar komen we op de volgende dagen samen voor overleg, telkens om 20u00 in de schoolrefter:


Maandag 9 september

Maandag 21 oktober

Woensdag 20 november

Donderdag 16 januari

Maandag 17 februari

Dinsdag 24 maart

Woensdag 22 april

Donderdag 9 juni 

De agendapunten worden altijd op voorhand aan alle ouders doorgestuurd via Gimme. Nadien wordt het verslag op Gimme gezet. 

 

Dit schooljaar organiseren we zeker de volgende activiteiten:

  • zaterdag 21 september SchoolBBQ
  • zondag 29 september Mariaburgse Feesten
  • vanaf vrijdag 15 november  Wijnverkoop
  • zaterdag 15 februari Valentijnsquiz
  • zondag 29 maart Paasbrunch
  • zaterdag 16 mei Zonnefeest

 

De opbrengsten van deze activiteiten komen steeds de school en onze kinderen ten goede.

Schooljaar 2019-2020

Voorzitters: Pieter-Jan Maesen

Ondervoorzitter: Kris Lindeman

Secretaris: Nele Struyfs

Penningmeester: Kurt Thomaes

Ondersteuning: Femke Stevens & Mieke Wouters